Keväämmällä ajattelin ryhtyä hölkkäilemään työmatkoja mennen tullen, ainakin pari kertaa viikossa, tai miten nyt ikinä saan järjestymään.

Eilispäivään mahtui moninaisia käänteitä, joten kävin vasta iltamyöhällä hölköttämässä läpi kaksi lyhyempää versiota työmatkastani. Menomatkalla kuljin Pasilan kautta Jäähallille ja sieltä Mechelininkatua perille. Jäähallilla oli ruuhkaa lätkämatsin ilmeisesti juuri loputtua ja jouduin muutenkin odottelemaan jokaikisissä liikennevaloissa. Aikaa matkaan, jonka taitoin aamupöpperön kestävällä vauhdilla, kului tunti ja kymmenisen minuuttia. Ulkoilukartan mukaan reitillä on pituutta melko tarkkaan 10 km.

Toimistolta lähdin paluumatkalle toista reittiä, eli ensin Eduskuntatalon ohi Töölönlahdelle ja sieltä Kulttuuritalon ohitse Mäkelänkadulle ja sieltä suorinta reittiä Koskelantietä Käpylän läpi kotiin. Pysähdyksiä oli mielestäni vähemmän, aikaa kului hieman vajaat tunti ja seitsemän minuuttia. Ulkoilukartan mukaan pituutta oli n. 9,7 km.

Muistaa sopii myös, että iltamyöhällä liikenneolosuhteet ovat aivan toiset kuin aamu- ja iltapäiväruuhkien aikaan. Todennäköisesti väistämättömiä pysähdyksiä tulee useammin, ja toisaalta taas paikoitellen voi olla tarpeen kiihdytellä vauhtia jotta ehtii risteysten yli pysähtymättä.

Toisin sanoen ei ole suurta väliä mitä reittiä kuljen. Kumpikin on hyvä, ja kokonaisuutena reitti on mukavan vaihteleva kierros. Keskusta-alueella ei liikennevaloilta ole helppoa välttyä, mutta ehkäpä ajan kanssa opin löytämään sujuvimmat risteykset.