Netin ihmeellisen maailman tietäjien mukaan kantapään bursiitti voi vaatia parantuakseen usean viikon levon. Nyt olen levännyt jo kolme päivää. Ko. elin tuntuu ärsyttävän terveeltä aina kun vain istun hiljaa paikallani jalat kohotettuna sillä tavoin, että kantapään kärki ei osu mihinkään, kuten sukkaan tai muuhun kovaan ja terävään esineeseen. Mutta kun nousen ja lähden liikkeelle, on kuin joku sujauttaisi kantojen alle hehkuvat kekäleet. Tunne katoaa hetken päästä, mutta palaa takaisin varmasti kuin vuorovesi, kunhan lopetan liikumisen ja levon jälkeen taas yritän päästä liikkeelle.

Perjantaina lepo oli ns. aktiivilepoa eli lyhyitä rupeamia rauhallista turistikäveleskelyä runsain istumatauoin. Liikkeelle lähtöjä tapahtui siis useita peräjälkeen ja tunnelma oli sen mukainen. Kaksi viimeistä päivää olen ollut enimmäkseen ns. evääni liikauttamatta ja jotenki harhaisesti kuvittelen tämän auttaneen. 

Toisin sanoen telakalla ollaan vielä jonkin aikaa.

Onneksi tekemistä piisaa ilman juoksujakin. Olen ollut mukana Kesäkuntoon-haasteessa, jossa tehdään vatsa- ja selkälihasliikkeitä, kyykkyjä ja punnerruksia sekä toisinaan ns. bonus-liikkeitä viikoittain kasvavia määriä joka päivä. Kolmen päivän rästit pääsivät kertymään pyhien  tiimellyksessä ja kantakipuja ihmetellessä, mutta tänään alan purkaa rästisuorituksia. Tämän viikon lukemat omalla basic-tasollani ovat 25 kutakin liikettä ja sen lisäksi 30 burpeetä päivässä. Ja rästit päälle, jollen urakoi kaikkia pois alta heti tänään. Jos haaste alkaa jostain syystä tuntua liian kevyeltä, voin päivittää itseni advanced- tai pro-tasolle, jolloin liikkeitä tehdään huomattavasti enemmän, tällä viikolla määrät ovat 38 (advanced) ja 50 (pro). Aerobinen kunto lienee ainakin lenkkeilyputken aikana parantunut siinä määrin, että todennäköisesti selvittäisin tuon pro-tasonkin määrät, paitsi punnerruksissa. Niitä olen osittain jo joutunutkin korvaamaan lankuttamalla tuon jo pitkään rieponeen olkapään takia. 10 - 15 punnerrusta pystyn tekemään kahvojen avulla, mutta loput olen kuitannut aluksi 30 sekunnin, nyt jo 1 minuutin mittaisella hooverilla. Juoksutreenejä ajatellen lankku onkin aivan erinomainen liike.