Torstaiaamuna herätessäni palelin ja keho tuntui lyijynraskaalta. Kurkku oli yön aikana niin kipeä ja henkeä ahdisti, etten saanut kunnolla nukutuksi. Pää tuntui paksulta ja väsyneet ajatukset matelivat päämäärättömästi sinne tänne. Sinnittelin kuitenkin itseni työpaikalle ja ensi töikseni soitin työterveyshuoltoon, josta järjestyi vastaanottoaika heti aamupäiväksi. 

Vastaanotolla tutkimus ja diagnoosi oli nopeasti tehty. Kuvailin oireet ja viimeaikaiset tapahtumat moninaisine käänteineen. Lääkäri kuunteli ja katseli ja tutki lopuksi poskionteloni ultraäänilaitteella, jolloin syy pahaan oloon löytyi. Tulehdus osoittautui sen verran tuimaksi, että lääkäri kirjoitti viikon antibioottikuurin ja määräsi lisäksi käytettäväkseni Nasonex-suihketta seuraavien neljän viikon ajan. Keuhkot kuulostivat terveiltä, mutta mikäli olo ei pikaisesti helpota, tai peräti pahenee, sain ohjeen palata vastaanotolle. Seuraavassa vaiheessa otettaisiin lisää kuvia. 

Loppuviikon treenit jäävät toisin sanoen tekemättä, mutta myönnettävä on, että kotisohvannurkka houkuttelee kerrankin enemmän. 

Olin kaavaillut kenties osallistuvani Endurance 24 h -kisan huoltotalkoisiin tulevana lauantaina, kun kerran työpaikan muuttokaan ei vielä etene. Tässä kunnossa en kuitenkaan jaksa raahautua paikalle. 

Toivotan mitä parhainta menestystä ja juoksemisen hurmaa kaikille juoksutovereille, jotka lauantaina klo 12 asetutte lähtöviivalle, ja aivan erityisesti kaikille ensikertalaisille!  Voimia huoltajille ja toimitsijoille!