Aamukymmeneltä liikkeelle. Sää oli upea. Tykkään tällaisesta pakkassäästä. Aurinkokin pilkahti pari kertaa.

Sykemittarin pentele teki taas tenän.

Otin heti alusta taas kevyen verryttelyn, vartin verran menin tosi rauhallisesti. Verenpaine tuntui olevan matalalla yön ja eilisillan lenkin jälkeen. Heti kun kroppa lämpeni ja tuntuma löytyi, kiihdytin hieman vauhtia. Syke pysyi silti hyvin kurissa, pysytteli alle 140:ssä ensimmäisen kolme varttia, kunnes mittari hyytyi, tai mitä lie tapahtui. Ensin se näytti nollaa, sitten 280, sitten 45. Pysähtelin ja säätelin lähettimen hihnaa (hankala toimenpide pakkasessa kaksien liivien ja muun talvivarustuksen kanssa) ja sain mittarin aina vähäksi aikaa toimimaan, mutta pian se jo näytti aivan merkillisiä lukemia. Pidin sen kuitenkin päällä, mitatkoon aikaa jos ei muuta.

Mittarissani on tekstiililähetin. Ilmeisesti sen anturit ovat pesuissa kuluneet. Uuden osto on siis edessä.

Hyvältä tuntui kaikkinensa tämä peruskestävyysjuoksuharjoitus.  

Sepon Kotisivuilla on käyty keskustelua pienten piristävien verryttelyspurttien lisäämisestä peruskestävyyslenkkiin. Mielipiteet ovat jakautuneet aika tavalla; osa tekee spurtteja, osa ei missään tapauksessa. Itse tein tämänpäiväisen lenkin aikana pari spurttia ja viimeisen pitkän ylämäen pinkaisin kovaa. Minulle nuo kiihdyttelyt tekevät mielestäni vain hyvää. Pitkien hitaiden lenkkien aikana jalat tuppaavat jäykistymään ja lihakset ikään kuin hyytymään. Pieni vetreytysveto pistää veret taas kiertämään. Mutta kuten sanottu, monet eivät spurttien tekoa pidä välttämättömänä tai edes suotavana. Vauhtikestävyys on vauhtikestävyyttä ja peruskestävyys peruskestävyyttä. Että sikäli.

Oli miten oli, tammikuussa aion suoriutua kotirataultrasta. Jos hyvin käy, yritän samaa myös helmikuussa. Yhdistän ennennäkemättömällä tavalla kävelyä, juoksua ja vetreytysspurtteja!

Alla on mittarin tietoja, jälleen kerran varsin epäluotettavia etenkin sykelukemien osalta. Kokonaisaikaa pidensivät mittarinräpläystauot sekä liikennevaloihin pysähtelyt.

Ja sitten seuraa parin päivän ansaittu tauko. Tämän viikon kipittelyt: n. 46,9 km.

 

17.12.2005

exe.time 1.52/T2

basic, limits: 129 - 152

ave: 134

kcal/fat 610/45