Testilenkki suoritettiin muuten mukavissa mutta tuulisissa olosuhteissa. Testattava veti tossut jalkaansa noin klo 18 ja lähti hölköttelemään varovaisen matalaa askelta kohti Vantaajoen rantaa. Testilenkin tästä osuudesta on suurin osa alamäkeä, josta jyrkimmät kohdat edettiin kävellen.

Hiekkatiellä jolkottelu tuntui aluksi hyvältä, mutta jo parin kilometrin jälkeen alkoivat ensimmäiset kipuviestit kantautua vasemmasta pohkeesta testattavan valppaaseen tietoisuuteen. Testattava pysähtyi venyttelemään ja hölskyttelemään jalkaa, mikä auttoi hieman. Testattava jatkoi matkaa yrittäen pitää mielensä rauhallisena vuoroin kävellen, vuoroin hölkäten, aika ajoin venytystauoille pysähdellen. Mielialaa kohentavaa rytmimusiikkia oli myös käytössä.

Alusta vaihtui taas asfaltiksi Vanhalle Tuusulantielle päästyä, ja siellä testattava lisäsi kävelyn määrää. Viimeinen, noin puolentoista kilometrin ylä- ja alamäkinen osuus edettiin kokonaan kävellen, joten aikaa tähän runsaan seitsemän kilometrin mittaiseen testilenkkiin kului tunti ja kaksikymmentä minuuttia.

Testin tulos oli karu mutta selkeä, niin kuin karut asiat usein ovat: vielä ei ole juoksulenkeille asiaa. Treeni jatkuu allasjuoksun ja kuntopyöräilyn parissa, tilanteen ja mahdollisuuksien mukaan myös tavanomaisella polkupyörällä kilometrejä niellen.

Tänä aamuna testattava kietaisi idealsiteen pohkeen ympärille tiukaksi paketiksi, ja työmatkalla aristeli myös nilkkaansa, mutta muutoin, eli lonkankoukistajan ja reiden osalta raaja tuntuu olevan täysin kunnossa.