Arki on taas alkanut. Maanantain työpäivä sujui oikeastaan paremmin kuin odotin varmaan siksi, että onnistuin ottamaan kunnon yöunet ennen sitä. Joskus näiden reissujen jälkeen mieli ja keho käyvät niin kovilla kierroksilla, että kaikesta väsymyksestä huolimatta nukkumatti ei suostu tulemaan kylään vaikka mitä tekisi. Vielä tänään keskiviikkona ylitseni on lyönyt muutama korkea väsymyksen aalto, mutta niiden sopii odottaa vähitellen laantuvan.

Raajat ovat hyvässä palautumisen vaiheessa. Mondo rytkytti reisilihat kipeiksi ja jäykiksi, mutta siihen auttaa parhaiten aika, kunnon ruoka sekä varovainen venyttely. Nilkat ovat lopun kävelyiden takia väsyneen ja holtittoman oloiset. Juoksemassa en ole vielä uskaltanut käydä lähinnä sen takia, että jos nyt sattuu jalka muljahtamaan sopivasti liukkailla väylillä, vahinko voi olla huomattava. Vasemman jalan pikkuvarpaassa oleva muhkea, verenkarvainen rakko on sekin jo paranemaan päin rakkolaastareiden ansiosta. Niitä jouduttiinkin kietomaan varpulin ympärille peräti kolme kappaletta, kun vesikelloa tuntui aina vain riittävän. Oikean pikkuvarpaan tilanne on parempi. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että molemmat pikkuvarpaat luovat taas kerran nahkansa kokonaan lähiviikkoina. Jostain syystä myös käsivarteni ja lapaluiden seutu kipeytyivät. Ehkä kovalla alustalla eteneminen on sen verran kokovartalotyötä. Niska on jäykkä kuin puuseiväs eikä istuminen työpöydän ääressä ainakaan kohenna sitä tilannetta.

Mutta kaiken kaikkiaan olo on siedettävä ja parempaan päin mennään koko ajan. Olen suorastaan ylpeä siitä, että tein kaikki rästiin jääneet Äijä-burpeet heti maanantaina pois alta, tosin melkoisesti kevennetyllä tyylillä. Niinpä olen jälleen aikataulussa ja tilanteen tasalla. Niskan jäykkyyden takia saatan vastedes joutua määrien kasvaessa tyytymään ainakin punnerrusten osalta kevennettyihin versioihin pysyvästi. Korvaavia liikesarjoja on toisaalta netistä löydettävissä runsain määrin. Eilen testasin mm. Front Kick Burpee -nimistä liikettä ja se olikin hyvin tehokas vaikkei rasittanut samoja osa-alueita kuin perusburpee. Liike sisältää punnerruksen sijaan kaksi korkeata etupotkua. 

Tilanteen normalisoituessa on hyvä alkaa miettiä seuraavia haasteita. Mielessäni kangastelee jo erään pienen pohjalaiskylän siluetti, joka heijastuu viereisen järven tyynestä pinnasta keväisen aamunkoin punatessa pinnan alta kohoavan suomuisen selkäevän terävät taistelukärjet...