Elämä on valintojen tekemistä. Painiskelen yhä sen ajatuksen kanssa, voinko jatkaa simhon treenaamista.

Toisaalta olen nyt kovasti mieltynyt kuntonyrkkeilyyn ja voimacircuitiin. Tiistain ja torstain menot istuvat viikko-ohjelmaan paremmin kuin maanantain ja keskiviikon, kellonaikoja myöten. Simho alkaa puoli seitsemältä, ja se on liian myöhään, jotta siirtyminen työpaikalta kotiin ja salille sujuisi jouhevasti ateriointien ja muiden valmisteluiden osalta, ja toisaalta liian aikaisin juuri samasta syystä. Klo 18:ksi ehdin salille yleensä hyvin, eikä jää turhaa luppoaikaa mihinkään kohtaan. Simhon peruskurssin alkamisajankohta sopi paremmin kuin tämän nykyisen ryhmän.

Toisaalta tahtoisin kovasti jatkaa simhon harjoittelua. Vyöasteesta toiseen kipuaminen muuttuu koko ajan vaativammaksi, mutta myös mielenkiintoisemmaksi. Eikä vyökokeita tarvitse jatkuvasti pitää harjoittelun päämääränä, vaan - etenkin näin senioritreenaajana - jo nykyisten taitojen ylläpitäminen voi olla hyvä motivaation lähde. 

Kunnon kannalta kuntonyrkkeily + voimacircuit olisi epäilemättä juoksun ohella parempi vaihtoehto. Simho on niin vaativa laji paitsi fyysisesti myös henkisesti, että sen oheen sopisivat täydentävinä nuo em. lajit. Juoksu tukisi myös simhoa, mutta sekä simhon että ultrajuoksun treenaaminen täysipainoisesti on hankalaa, koska ainakin itse pidän niitä suurin piirtein yhtä vaativina lajeina. Toinen syrjäyttää toisen jollain tavalla.

Tuumailin jopa vaihtoehtoa, että harrastaisin näitä kaikkia. Mutta neljä iltaa viikossa salilla ja kaikki muu vapaa-aika pururadalla ei oikein perheelliseltä ihmiseltä onnistu. Suunnittelin myös erilaisia vuorottelujaksoja, esim. aina vuoron perään viikko tai kaksi viikkoa simhoa ja viikko tai kaksi viikkoa boxaamista. Lonkkakin saattaisi tuon kestää. Eräs vaihtoehto on  myös, että en simho-treenien ollessa vuorossa juokse niinä päivinä lainkaan, eli käytännössä ma-ke. Käytäntö on osoittanut, että boxing-treenien yhteydessä voin hyvin juosta, eli kovin suurta lovea juoksusaldoon eivät nuo simholle pyhitetyt päivät tuottaisi.

Jotain päätöstä olisi kuitenkin aika ruveta tekemään, ettei kävisi niin, että jään kokonaan ilman!