Tänään piti olla vauhtileikittelyä, mutta eihän näillä teillä kunnon vauhteja oteta. Tein sen sijaan pidemmän peruskestävyyslenkin, ja siihen lisäsin pari muutaman minuutin mittaista vetoa. Pidin sykkeen aluksi mahdollisimman matalana, niin matalana kuin alustan puolesta voin. Heti kärkeen kävi selväksi, että mitään reittiennätyksiä ei tänään sitten yritetä.

Eli valitus alkaa nyt. Kuhmurainen ja kova alusta tuntuu aina säärissä, vaikka miten rennosti ja rauhallisesti yrittäisin juosta. Varsinkin säären etuosassa on muutama kipeä kohta, ilmeisesti edellisen lenkin jäljiltä. Kohdat tuntuvat vain juostessa. Rytmiä on vaikeata pitää yllä, koska jatkuvasti täytyy joko loikkia sivuun tai hidastaa vauhtia ja heti taas kiihdyttää. Syke seilailee miten sattuu.

Hyvä puoli on sitten, hauskaa sinänsä, juuri se, että harjoituksesta tulee varsin vaihteleva. Musiikin tahtiin sekin sujuu, tosin Bassoa ei pieni uskolliseni ole viime päivinä onnistunut löytämään. Groove on tahdittanut menoa ilman vaikeuksia. Huomisen lenkin taidan tehdä, jos mahdollista, vasta puolenpäivän jälkeen, koska silloin on Groovella toivekonsertti.

Ilma oli mitä parhain. Tällainen pikkupakkanen on minusta paras talvikeli. Suojasää on liian kostea siinä mielessä että lumi muuttuu sohjoksi. Kostea ilma ei sinänsä ole muuta kuin eduksi. Olisin toivonut että aurinko olisi näyttäytynyt, mutta siellä se vain ujona killisteli paksujen pilvien lomassa.

Aamupäivällä kävimme perheen kanssa Paloheinässä pulkkamäessä. Vakoilin samalla tulevan Masokistin Unelman mahdollisia reittejä. Saamani ohjeen mukaan reitti kiertää Paloheinän mäennyppylää. Korkeuserot eivät ole reitillä kovin suuret. Kävelin ympäriinsä laduiksi muutettuja teitä pitkin (luonnollisesti väistin aina hiihtäjiä). En nyt ole ollenkaan varma mikä niistä pikkuteistä on varsinainen reitti, mutta eiköhän tuo aikanaan sitten selvinne.

Tämän päivän harjoitus siis oli mitä oli, nyt on kyllä ihan hyvä paitsi erittäin nälkäinen olo. Painelenpa siis pidemmittä puheitta paistamaan lohimedaljonkeja.

Ja hei: hyvää loppiaista!

 

6.1.2006

exe.time: 1.46/T2

basic, limits: 120 - 150

ave: 143

kcal/fat: 747/40