Tylsää lähteä kiireessä heti töiden jälkeen lenkille, mutta eilen ei ollut muuta vaihtoehtoa aikataulujen petettyä. Laitoin taas pikaisesti ruoat pöytään perheelle, vaihdoin kamppeet ja menoksi. Pikaisesti verryttelin ja venyttelin kotipihalla.

Heti alkuun paljastui että nyt on Kaappimaratoonari onnistunut juoksemaan pohkeensa tukkoon. Tai sitten tukkoinen tunne johtuu omatoimisesta pohjehieronnasta jonka suoritin itselleni telkkaria katsellessa sunnuntai-iltana.

Oli miten oli, alkumatka oli nahkeata menoa. Sen mukaan säädin sitten vauhtini. Pohkeiden ihmettelyn takia en varmaan muistanut edes käynnistää kelloa, joten ensimmäiset kymmenisen minuuttia jäivät rekisteröitymättä loppuaikaan.

Puolen tunnin hölköttelyn jälkeen jalat alkoivat taas pelittää siihen malliin että päädyin T2:lle. Ilma oli mitä kaunein - ja samanaikaisesti mitä saastaisin. Jollei tämä olisi perhefoorumi, käyttäisin tosi ronskia metaforaa. Sen sijaan tyydyn vertaamaan eilisillan säätä seireenin lauluun: yhtä houkuttelevaa, petollista ja myrkyllistä. Yskin ja köhin juostessani, nielussa tuntui painetta. Pohdinkin mennessäni, että olisi varmaan terveellisempää vetää röökiä kuin juosta tässä kaasupilvessä. Sanoivat telkkarissa viime viikolla, että pääkaupunkiseudun ilmassa olisi epätavallisen suuri määrä otsonia, mikä taas aiheuttaisi juuri kyseisiä ongelmia ulkoilmassa liikkujille.

No jaksoin silti ihan kunnialla loppuun asti. Musiikki siivitti jalat parahultaiseen vauhtiin. Kotiin tultua pohkeet tuntuivat yllättävän vetreiltä, mutta annoin niille silti tehokkaan kylmä-kuuma -käsittelyn suihkussa.

On se kumma miten lauantain luovuttamisen tapainen kokemus jää mieleen kaihertamaan. Nytkin pelkäsin koko ajan uuvahtavani, vaikkei mitään todellista syytä edes ollut. Kirjoittamisen maailmassa pätee sanonta, että paras tapa toipua huonosta palautteesta on kirjoittaa uusi teksti. Ehkä juoksemisen maailmaan voidaan soveltaa samaa ajatusta. Herää vain kysymys kuinka samperin monta lenkkiä minun pitää nyt juosta unohtaakseni tappiofiilikset.

 

8.5.2006

exe.time: 1.27 + n. 10 min/T2