Bislettin 24 h -kisa käynnistyy siis Suomen itsenäisyyspäivänä klo 12.00 Norjan aikaa. Siihen mennessä pitäisi järjestelyjen olla valmiit.

Treenit ovat sujuneet juoksuttomasti, mutta olen ahkeroinut lähes päivittäin muulla tavoin tunnin parin verran. Lonkka on tervehtymässä. Kipuilua on enää aamuisin, jolloin koko raaja tuntuu jotenkin kohmettuneelta. Olen omatoimisesti fysioterapioinut jalkaa kaikilla tuntemillani tavoilla, ja uskallan arvella, että hoidosta on ollut apua. Juoksuaskelet säästän kuitenkin kisaan.

Huomenna olisi Hassemaratooni, mutta en aio ilmaantua paikalle.  Keskityn huoltamaan jalan niin priimakuntoon kuin mahdollista sekä nukkumaan niin paljon kuin ehdin/kykenen. Tulostavoitteen olen itselleni asettanut, mutta kuten niin moneen kertaan on todettu, tavoitteet pilaantuvat jos ne lausuu julki. Tällä(kin) kertaa enteet ovat niin huonot, että olen kostoksi asettanut vain yhden tavoitteen tavanomaisen kahden sijasta.

Varustelusta sen verran, että kisaolosuhteet ovat kohtalaisen vaativat, joten vaatetuspuoli on ajateltava tarkkaan. Kyseessä on hallikisa, radalla on pituutta reilut 500 metriä, josta puolet on ikään kuin ulkoilmassa. Sadetta tai lunta eivät juoksijat toki saa niskaansa, mutta jos ulkona on pakkasta, lämpötila laskee kyseisellä rataosuudella lähes samoihin lukemiin, kuten paikalla aiemmin kisailleet ovat osanneet kertoa. Kenkiä lähtee mukaan kolme paria: kahdet Nimbukset sekä Karhut. Sandaalit otan siltä varalta, että varpaat eivät mahdu kisan jälkeen kenkiin.

Eväitä en ota mukaan, sen päätin. Tyydyn järjestäjän tarjoiluihin. Hankin kisakaupungista jotain pientä namia ja purtavaa omaan makuun, lähinnä virkistykseksi.

Vielä harkitsen makuupussin mukaan ottamista. Vaikka en ole lähdössä keskeyttämään, jalan kestävyys on sen verran epävarma, että tiettyjen tosiasioiden edessä saatan joutua taipumaan. Ja jos kisaa on siinä vaiheessa jäljellä vielä tuntikausia, pienet nokoset voisivat olla tervetulleet. Paikalle on järjestetty telttasänkyjä lepäilijöitä varten.

Hienoa on lähteä reissuun jo tutuksi tulleiden reissumiesten ja -naisten kanssa, ja tietenkin odotan innolla itse kisaa. Osallistujalistassa on kiehtovia nimiä, mainittakoon mm. Asprinahal Aalto, joiden suorituksia on varmasti jännittävää seurata lähietäisyydeltä.

Kisajärjestäjältä on tullut useita informatiivisia sähköpostiviestejä, josta viimeisimmässä oli liitteenä kätevältä näyttävä vauhtitaulukko. Omaan tavoitteeseeni pääsen hyvin kevyellä vauhdilla, jos vain jaksan pysytellä liikkeellä koko ajan.