Ei vielä olekaan ihan maalissa tämä reissu, eikä sitä laulua laulettu, joka päättää shown.

Kävin kääntymässä työpaikalla pari päivää ja palasin maitojunalla kotiin, taskussani lääkärinlausunto, jonka perusteella joudun etsimään työkuntohuippua vielä pari viikkoa. Tietyt asiat kehossani eivät ole täysin tasapainossa keskenään, eivätkä tee yhteistyötä.

Rauhallisissa kotiympyröissä oloni on mainio, mitä nyt hieman nipistelee sieltä täältä ja joitakin liikeratoja on pohdittava tarkkaan etukäteen. Hektisessä ulkomaailmassa jään kuitenkin vielä pahasti trafiikin jalkoihin, niin fyysisesti kuin psyykkisesti. En halua olla taakka vaan voimavara, ja siksipä kuuntelin työtovereitani ja otin aikalisän.

Tavallaan aikalisä on helpotus, ja tavallaan ei. Mutta joskus on luotettava muiden näkemyksiin, jos oma katsanto ei päde eikä toimi. Olen kiitollinen siitä, että ympärilläni on ihmisiä, jotka sanovat ääneen sen, mitä toinen ei ehkä haluaisikaan kuulla.

Uuden ruokavalion muotoilussa olen sentään edennyt, jälleen yrityksen ja erehdyksen kautta. On käynyt selväksi, että bännättävien listalle päätyvät seuraavat ruoka-aineet ja tuotteet: 

Keinomakeutusaineet. Näitä olen vältellyt jo aiemminkin, mutta koska tapanani on juoda (aivan liikaa) kahvia, olen toisinaan korvannut sokerin keinomakeuttajilla. Tänä päivänä kehoni ei kuitenkaan siedä niitä lainkaan.

Kahvi. Tai ehkä en jätä kokonaan kahvin juontia, vaan säästän makeat maitokahvikupilliset juhlapäivällisten jälkiruokavalikoimaan tai lomapäivien aamuihin. Korvaushoidoksi sopii hyvin tee, jota lipittelen mielelläni sitruunan ja hunajan kera, ilman maitoa.

Valkosipuli. Saa saman statuksen kuin kahvi, eli erityistilanteiden erityisherkkuna harvakseltaan nautittava. 

Kaalit. Saavat saman statuksen kuin valkosipuli. 

Kerma ja muut rasvaiset litkut. 

Makeiset. Ja aivan erityisesti lakritsi ja salmiakki, snif! Ainoa "karkki", mitä olen voinut ongelmitta nauttia, on pieni määrä tummaa suklaata. 

Paistettu liha ja kala. Onneksi olen uuniruokien suuri ystävä.

Bännilista saattaa vielä pidentyä, kasvaa ja kehittyä. Vaikuttaisi kaiken kaikkiaan siltä, että palaan toistaiseksi enimmäkseen operatsionia edeltävään ruokavalioon, joka oli keitto- ja sosekeittopainotteinen, sisälsi runsaasti kypsennettyjä juureksia ja vain vähän vähärasvaista ja hauduttamalla  tai keittämällä valmistettua lihaa. Kypsentämättömiä vihanneksia varovammin, eli salaattilounaat ovat historiaa. Laatikkoruoat sopivat hyvin, jos ei niiden valmistuksessa ole käytetty kermaa.

Tässä kaikessa riittää nyt pohdittavaa. Tuleva pariviikkoinen sujuu epäilemättä rattoisasti ihmiskokeiden parissa, eli kuntouttavien ulkoilulenkkien lomassa uusia ruokareseptejä testaillen, sekä vessanpöntöllä tuloksellista toimintaa harjoitellen.