Mistä tuntee ystävän?

Vuoden ensimmäinen neljännes on hyvän matkaa puolivälissä ja olen pettänyt uudenvuodenlupaukseni jo useaan kertaan. Kuten tarkkaavaiset lukijat ja kanssakuntoilijat ovat ehkä havainneet, minimaalisen pienestä vuosivalituskiintiöstäni on jo osa käytetty, ja pelkäänpä, että tässä postauksessa valitan hiukan lisää.

Säät ovat olleet ulkoilun kannalta vaihtelevat, tosin viime viikko oli aurinkoisin pitkään aikaan. Käytinkin tilaisuutta hyväkseni ja tein muutamia voimienkeräilyretkiä pääkaupunkimme monipuolisilla ulkoilureiteillä. Ihailin päätähtemme loistoa ja lämpöä sekä aivan erityisesti sen kykyä nostattaa iloisia ja tyytyväisiä ilmeitä kanssaihmisten kasvoille. Pimeyden keskellä irvistelyä onkin jo aivan riittämiin jatkettu. 

IMG_1273.jpg20150211_160419.jpg

 

Aurinko on houkutellut myös muita pääkaupunkiseudun luonnonihmeitä esiin talvipesistään, kuten:

 

IMG_1254.jpg

Töölönlahden sorsia joukkopäivänokosilla...

IMG_1253.jpg

IMG_1256.jpg

...kevään poreilua Keskuspuistossa...

IMG_1280.jpg

...ilmanlaadun mittausta Mäkelänkadulla...

20150211_153912.jpg

...jääkiipeilijöitä Pirunkalliolla (yhtään ei näy kuvassa)...

20150209_165309.jpg

 

On muuten mainio juttu, miten ankeinkin räntäkeli (joita Suomen kevääseen mahtuu aina aurinkoisten tuokioiden väliin) on helpompi sietää, jos on valoisaa. Tosiasia on, että räntäsade - sen lisäksi, että uusi lumi on vanhan lumen surma - myös vaikuttaa suotuisasti ilmanlaatuun, samoin kuin kaikki muu taivaalta putoava kostea aines. Hiekoitushiekkoja aletaan sutia kaduilta vasta muutaman viikon päästä ja siihen asti kuivalla kelillä pölyn määrä vain kasvaa.

Mistä pääsenkin jouhevasti valittamaan. 

Edellinen flunssa tuli, vei voimat ja parani... ainakin hetkeksi. En tiedä, onnistuinko tuhoamaan hauraan terveydentilan liian innokkaalla kävelyretkeilyllä, mutta uusi infektio on jo käynyt päälle hyökyaallon lailla. Vielä keskiviikkona kävelin iloisena Keskuspuistossa ja ihmettelin, kuinka karulla tavalla auringonlasku voi kaunistaa jopa maaliikennekeskusta...

IMG_1288.jpg

... ja torstai-iltana olin jo kaatunut taistelun uuvuttamana. Kuumeilua ja ryskäyskää on nyt kärsitty pari päivää. Sopivasti hiihtoloman alla tietenkin. Hyvästi kaikki mukavat ulkoilusuunnitelmat. Onneksi pääsiäiseen ei ole enää pitkä aika, ehkä silloin täältä vielä noustaan. 

Uutta odotellessa: hyvää ystävänpäivää kaikille teille, rakkaat lukijat ja kanssakuntoilijat! 

 

IMG_1283.jpg