Kulunut viikonloppu on ollut tapahtumien täyteinen ja monet tutut ovat olleet tahoillaan kisailemassa ja menestyneet hienosti. Vielä kerran tätäkin kautta onnittelut kaikille maaliin päässeille sekä sitä yrittäneille.

Oma viikonloppu sujui vuodenaikaan nähden tavanomaiseen tapaan, kun kävimme perheen kanssa perinteisellä syntymäpäiväristeilyllä läntisen naapurimme pääkaupungissa. Kuten olen joskus saattanut mainita, olen perheen ainoa talvella syntynyt, joten kesän päivänsankareiden juhlia on tullut tavaksi viettää kaikkia samalla kertaa näin loppukesästä. Viikonloppuristeilyllä tämä on hoitunut kerrassaan mainiolla tavalla, notkuvien herkkupöytien ynnä muiden huvitusten äärellä upeita saaristomaisemia ihaillen. Tällä(kin) kertaa Tukholmassa satoi rankasti, joten hyppäsimme kaupungin nähtävyyksiä kiertelevän HopOnHopOff -bussin kyytiin reilun tunnin mittaiselle ajelulle. Makoisan lounaan jälkeen olikin jo aika palata laivaan. Sääennuste oli luvannut heikkoa tuulta ja vähäistä aallokkoa, mutta eipä tuo ennustus ihan täysin toteutunut. Illan hämärtyessä meri yhtäkkiä heräsi ja Ahvenanmeri ylitettiin sen verran navakassa laitamyötäisessä, että vielä tätä kirjoittaessanikin tunnen, että istuisin keinuvan laivan kannella. Myrskyksi ei sää koskaan yltynyt, mutta ilmeisesti aina vain herkemmäksi käyvä tasapainoelimeni ei malta lopettaa varoittelemasta epävakaasta alustasta. 

Keinuntaan on kuitenkin olemassa yksi lääke ja se on tietenkin liike. Viime yön ja aamupäivän kestänyt sade näyttää sopivasti lakanneen, joten illalla on sitten tiedossa lääkkeenottoa raikkailla lenkkipoluilla. Lääkkeistä tuli mieleen, että huomenna lienee käytävä kuulemassa asiantuntijan mielipide eräästä kesälomatuliaisesta. Jokin toistaiseksi tunnistamaton ötökkä (tai oikeastaan parikin) on tainnut jättää käyntikorttinsa kehooni ja sen seurauksena ihoani koristaa nyt ruma rykelmä tummanpuhuvaa, rengasmaista ihottumaa. Peukut ovat pystyssä sen puolesta, että kyseessä on jokin harmiton tulehdus tms. Ajoissa aloitettu hoito kuitenkin tepsinee, olipa kyseessä mikä pulma tahansa ja mikäli hoitoon on aihetta.