Elämää siis on myös maratonin jälkeen. Keskiviikkoiltana rupesi menojalka vipattamaan siihen malliin että oli ihan pakko päästää itsensä lenkille. Alakroppa tuntuu kuntoutuneen ja palautuneen niin hyvin, että on kuin en olisi mitään maratonia juossutkaan. Päässä vielä hurisee ja soi, mutta se hälinä rauhoittuu sitten omia aikojaan.

Sää oli lähtiessä hyvin helteinen. Kotilämpömittari näytti 28 astetta varjossa. Otin juomavyöhön kolme bliwillistä vettä, vaikka tarkoitukseni ei ollut tehdä kuin runsaan tunnin mittainen lenkki. En juuri nyt tahdo sekoittaa nestetasapainoa enempää, luonnollisista syistä.

Otin nyt sykemittarin mukaan. Rupean todennäköisesti käyttämään sitä toisinaan, lähinnä vain tarkkaillakseni tehoja ja vauhteja. Ja halusin tietenkin nähdä miten kroppani on oikeasti toipunut maratonista.

Aluksi kävelin muutaman kymmenen metriä, mutta se tuntui liioittelulta, joten vaihdoin kevyeen hölkkään. Syke pysytteli 130:n tienoilla. Hölkkä tuntui niin sujuvan että kiihdytin vauhdin sellaiseen hitaan pitkän lenkin jolkotukseen. Syke kohosi 140:n tuntumaan. Se tuntui hyvältä - en ollut hengästynyt mutta tunsin silti tekeväni jotain. Suuntasin T-lenkkejä kohti, ja ajattelin että matkan lopullinen pituus saa määräytyä itsekseen. Niinpä kävi, että käännekohdasta tossut kuljettivat minut T2:n reitille.

Vauhtini kiihtyi pikku hiljaa, mutta syke ei reagoinut kummemmin. Se lienee hyvä merkki. Yhdessä ylämäessä spurttasin niin että syke nousi yli 150:n, mutta enimmäkseen se vaihteli 140 - 145 välillä.

Viimeisen pitkän ylämäen ennen kotia annoin palaa niin lujaa kuin jaksoin. Silloin huomasin että maratonin rasitukset ovat vielä läsnä kehossani. Mäen yläpäässä tunsin olevani aivan uupunut ja taivuin kävelemään muutamia askeleita, mutta sykkeeni ei kuitenkaan ollut kohonnut kuin 160:een. Olen samassa mäessä monta kertaa ylittänyt 170, jopa 175. Siispä hölköttelin kaikessa rauhassa kotiin viimeiset parisataa metriä.

Seuraavan lenkin juoksen todennäköisesti juhannusaattona Heinolan kauniissa, kesäisissä maisemissa.

Toivotan kaikille teille rakkaat lukijat sekä kanssajuoksijat oikein rattoisaa juhannusta!

21.6.2006

exe.time: 1.41/T2

ave: 144

kcal/fat: 718/45