Harmittavasti näyttää siltä, että lomapäivänkakkaran muoto ei tuosta juuri enää kasva. Edellisen postauksen jälkeen vanhat jalkaongelmat muistuttivat olemassaolostaan ja sen lisäksi hankalaksi päätti heittäytyä arvoisa tuulenhalkaisijani, jota myös nenäksi kutsutaan. Pakkasilma on kaiketi - yhdessä noen, pölyn ynnä muiden ulkoilmassa leijuvien isojen ja pienten kappaleiden kanssa - raastanut nenäni sisukset rikki ja tuloksena on tukkoinen, särkevä, kirvelevä ja karstainen olo. Kiusallisia verenvuotoja ilmaantuu myös. Käytössä on monenlaista hoitavaa ja kostuttavaa suihketta ja niiden vahvemmaksi vakuudeksi vielä seesamiöljy, jota annostellaan sieraimiin useamman kerran päivässä. Kokemus on aiemmilta vuosilta osoittanut, että vaivaan auttaa kostutushoidon lisäksi muutaman päivän pidättäytyminen pakkasilman hengittelystä. Samalla mahdollisesti selkä, lonkka ja nilkkakin palautuvat siihen kuntoon, että kestävät pitkät istumissessiot, jotka täyttävät Kaappimaratoonarin päivät maanantaista alkaen.

Hyvä määrä ulkoilua pian päättyvän loman aikana kuitenkin kertyi. Laskujeni mukaan ulkoilukertoja oli yhteensä 9 kappaletta, jotka juoksin, hölkkäsin ja kävelin kahden viikon aikana, ja jotka yhteensä tekevät noin 130 - 135 kilometriä. Määrä on hyvin karkea arvio ja saattaa olla hieman alakanttiin tehty, mutta täsmällisempien mittausvälineiden puuttuessa joudun turvautumaan karttapalveluihin. Aikaa kului noin 14 - 15 tuntia. Ihan tyytyväinen tuohon olen kuitenkin. Varovainen tavoite oli saada kasaan 150 kilometriä, joka olisi mitä suurimmalla todennäköisyydellä ilman näitä maalisuoran ongelmia toteutunutkin. 

Kaappimaratoonarin treenit jatkuvat nyt uuden ja kenties entistä väljemmän aikataulun mukaan aina kesään saakka. Tekemistä tahdittavat monet eri vaikuttajat ja ajankäyttö muodostunee paikoitellen hyvin haastavaksi. Tarkka ohjelma saattaisi auttaa suorittamaan, mutta minä haluan ensisijaisesti nauttia. Nyt jos koskaan on sen aika. Jonkinlaista realismia voisi olla tavoitteessa, että juoksentelen noin 100 kilometriä aina 10 päivän jakson aikana. Pysytään liikkeellä, kukin omalla tyylillämme, tavallamme ja vauhdillamme!