Itsenäisyyspyhät tulivat vietetyiksi - kuinkas muuten kuin flunssaa potien. Johan siinä olisi ollutkin monta hyvää lenkkeilypäivää, mutta kunnon työntekijä käyttää vapaat sairastamiseen eikä kaiken maailman humputuksiin. 

Tänään sentään uskalsin jo sovitella tossuja jalkaan. Pahin tukkoisuus tuntui poistuneen ja lentsusta oli jäljellä enää jälkikohmelo, joka kohdallani tarkoittaa lievää yleiskolottelua. Lihakset tuntuivat jämähtäneiltä ja olemus kaikin tavoin puutuneelta. Kevyt liikunta on tietääkseni omiaan kohentamaan tätä olotilaa, kun aineenvaihdunta kiihtyy ja pöpöt ja basillit (tai se, mitä niistä on jäljellä) pääsevät poistumaan kehosta. Ensimmäiset pari kilometriä tuntuivat hieman raskailta, mutta heti sen jälkeen meno parani ja lopulta hölköttelin tutun Tapanilan 12,3-kilsaisen talvireittini ilman suuria vaikeuksia. Nyt olo on mahtava ja rento, eikä kolotuksista ole tietoakaan. Muualla kuin kantapäissä, tuo iänikuinen riesa. Reipas pohkeiden ja takareisien venyttely kuitenkin poisti kivun jälleen kerran.

Tunnelma Tapanilan seudulla olikin joulua täynnä, kun pyrytti ja talojen pihoilla loistelivat värikkäät valot. Jossain paistettiin mitä ilmeisimmin piparkakkuja - ikävä kyllä ainakin yksi pellillinen oli paistunut hieman liian kovalla lämmöllä. No mutta niistä saa vaikka kuusenkoristeita. Oli kerrassaan ihanaa jolkotella ulkoilmassa, kun tietkään eivät olleet pahasti liukkaat vaan jäistä asfalttia peitti sopiva parin sentin paksuinen lumikerros. Nimbukset pysyivät oikealla tiellä. 

 

Näin joulun alla on oikea hetki osoittaa huomiota heille, joiden suurin huoli eivät ole kärventyneet piparkakut. 

Uusi Lastensairaala 2017 -hanke  on käynnistetty nimensä mukaista tarkoitusta varten. Osansa varojen kartuttamiseksi aikoo tehdä myös kokenut ultrajuoksija ja spartathlonisti Sakari Haka, joka on haastanut kaikki juoksusta ja liikunnasta kiinnostuneet mukaan talkoisiin. Hänen tavoitteenaan on juosta juoksumatolla 48 tuntia ja siten kerätä varoja Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeelle. Haaste kuuluu alkuperäisessä muodossaan näin: 

 

No nyt sitä on lopullisesti höynähtänyt, meinaan yrittää hölkötellä 48h putkeen ja saada kolmisen sataa kilsaa kasaan. Alla hieman tietoa asiasta, lähtekää nyt immeiset mukaan lahjoituksin, saadaan jotain hyvää aikaiseksi.


48 h Juoksumatolla 4.–6.1.2014
Paikka: Kuntoklubi / Porvoo (Käyntiosoite: Kaivokatu 37, 06100 Porvoo)
Aika: 4.1.2014 klo 10:00 – 6.1.2014 klo 10:00

Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan juoksua koko tapahtuman ajan.
Ulko-ovi on mahdollisesti lukittuna klo 00:00 – 05:00 välisenä aikana, mutta ovessa on lappu mihin soittamalla pääsee sisään.

Juoksu näytetään netissä osoitteessa: http://www.ustream.tv/channel/treadmill-48h
Juoksua ja siihen liittyvää tiedotusta voi myös seurata Juoksufoorumissa osoitteessa:http://www.juoksufoorumi.fi/vb/showthread.php?32210-48-h-Juoksumatolla

Juoksulla kerätään varoja Uusi Lastensairaala 2017 hankkeelle. Toivonkin kaikkien juoksusta ja liikunnasta kiinnostuneiden lähtevän mukaan yhteiseen isoon asiaan. Kerätyt varat menevät lyhentämättömänä Lastensairaala 2017 hankkeen tilille.

Haastankin teidät kaikki mukaan talkoisiin hyvän asian puolesta. Jakakaa tätä viestiä eteenpäin.

Lahjoitustili on:
Uusi Lastensairaala tukiyhdistys 2017 ry 
FI 93 5541 2820 019967 (OP-Pohjola)
Viite: 2134

Keräyslupa: POHA 2020/2013/3385, Uusi Lastensairaala tukiyhdistys 2017 ry

___________________________________________

Heitän siis Sakarin haasteen eteenpäin teille, arvoisat lukijat ja kanssajuoksijat, ja haastan teidät lahjoittamaan harkintanne mukaan 1 - 10 senttiä per jokainen kilometri, jonka hän saa mittariin tuossa huimassa yrityksessään. Lahjoitussummasta ei tällä tavoin koitune kohtuutonta taakkaa kellekään, vaikka Sakari tuon 300 kilometriä tai ylikin saisi matkaa taitetuksi, mutta pienikin lahjoitus olisi hieno ja tervetullut lisä keräyksen tuottoon. Kannustetaan Sakari tavoitteeseensa ja autetaan samalla pienimpiämme, jotka avun tarpeessa juuri nyt ovat!