Alkuilta sujui jännittävissä merkeissä, kun pari juoksutoveria järjesti jalon kilvan 5000 metrin matkalla. Toinen heistä voitti, onnittelut!! Molemmat lähes saavuttivat tavoiteaikansa, eli olivat tosi ansiokkaasti osanneet arvioida päivän kuntonsa. Ei onnistuisi minulta moinen.

Pitihän sitten urheilukilpailun jälkeen päästä itsekin vähän juoksentelemaan, vaikka olin päättänyt sinnikkäästi vielä säännöstellä liikuntaa. Ilta oli niin kaunis ja lämpötila laskenut houkuttelevan pehmeäksi, että ei auttanut muu kuin hypätä tossuihin ja suunnistaa lähimetsään. Sentään olin asettanut rajaksi, että lenkki ei saisi kestää yli tuntia.

Lähdin kiertämään lenkkiä vanhaa reittiä pitkin, joka on satakunta metriä pidempi kuin uusi. Olin jättänyt kellonkin kotiin ettei tulisi kiusausta juosta liian kovaa vauhtia. Juoksentelin Grooven tahtiin tasaisen menevää, korkeintaan reipasta tahtia. Ajattelin, että rasitustason pitää riittävän haasteellisena jo se, että reitti on hyvin kumpuileva.

Kiersin lenkin neljään kertaan. Vauhtini kiihtyi vähitellen loppua kohti kun keho lämpeni. Nyt ei ollut liian täysi mahakaan, vaan energiataso tuntui suorastaan ihanteelliselta. Hölköttelin vielä viimeiseksi pienen jäähdyttelylenkin, niin että pituutta päivän juoksulle tuli kahdeksisen kilometriä. Aikaa käytin keittiön kellon mukaan noin 50 minuuttia.