.... esittäytyy!

Ostin tänään itselleni kuntopyörän.

Se on aika hieno kapine. Siinä on sykemittari ja hiljainen ääni. Se mittaa myös kalorinkulutuksen ja matkan. Ja se maksoi vain vähän alle sata euroa. Olen törkeästi ylittänyt urheilutarvikebudjettini mutta väliäkö hällä. Nipistän vaikka kosmetiikasta sitten.

Olen koko illan leikkinyt hienolla laitteellani.

Ensin käytin tunnin sen kokoamiseen. Sen jälkeen opiskelin sen käyttöä....en tiedä kuinka pitkään. Sitten vielä ajelin kolme varttia vaihtelevalla nopeudella. Mittarin mukaan kulutin 500 kaloria. Mittariin ei voi ohjelmoida polkijan ikää, sukupuolta tai painoa, joten kulutuslukema lienee hyvin viitteellinen.

Sykkeen mittaus tapahtuu ohjaustangon antureiden avulla. Aina kun irrotan jomman kumman käteni ohjaustangosta mittaus pysähtyy, ja kestää noin 30 sekuntia ennen kuin mittari saat taas sykkeestäni kiinni. Nekin lukemat ovat oletettavasti melko summittaisia. Ohjelmoin pyöräni tämän ajon ajaksi siten, että se piippaa jos sykkeeni nousee yli 150:n. Havaintojeni mukaan sykkeeni pysytteli suunnilleen välillä 115 - 145, eli mukavasti vaihtelua oli tehossa. Joka tapauksessa kuntopyöräni on nyt koeajettu. Täydensin suoritustani vielä tekemällä lihaskuntoliikkeitä jumppapallon avulla.

Aika näyttää onko vempeleestä mitään apua. Hyvä korvike lyhyelle juoksulenkille se on ainakin.