Lunta on tullut enemmän kuin tarpeeksi, ja koska erilaista aherrusta on joulun lähestyessä ilmaantunut samassa mitassa, päätin pitää viikonlopun mittaisen juoksutauon. Tänä aamuna kävi kuitenkin joulunoita pikavierailulla ja iski muistoksi käynnistään paksun ja painavan nuolen ristiselkääni. Toistaiseksi pystyn sentään kävelemään ja toimimaan joten kuten suurten tulehduskipulääkeannosten turvin. Mikä lie taika joulunalusajassa onkaan, mutta jo monesti olen tuolloin potenut noidannuolta. Joka kerta se on iskenyt pahimpaan mahdolliseen aikaan, eikä tämä kerta ollut poikkeus. Huumorintaju on nyt suoraan sanoen hieman vähissä. 

Joulusta on tulossa ns. työntekijän pyhä, eli vapaapäiviä on luvassa peräti viisi peräkkäin. Lenkkeilyyn pitäisi siis olla runsaasti tilaisuuksia ja olin jo laatinut hyviä lenkkeilysuunnitelmia - jotka nyt kaiketi toteutuvat vain siinä määrin kuin aamun epäonnisen virheliikkeen jäljiltä pystyn liikkumaan.  

Kuitenkin ja kaikesta huolimatta: toivotan teille kaikille rakkaille lukijoille ja kanssajuoksijoille oikein rauhallista, valoisaa ja rentouttavaa joulunaikaa! Teille, joille sääolosuhteet ovat suotuisat, toivotan pitkiä, piristäviä ja antoisia joululenkkejä lumikuningattarien maisemissa!