Taisin kipaista T0:n tähän asti ripeintä vauhtia. Ainakin top 3:ssa ollaan, pitää tarkistaa kirjanpidosta. Varsinainen juoksuun käytetty aika oli noin tunti, ehkä muutama sekunti yli. Liikennevaloissa kului yhteensä parisen minuuttia. Sen verran vilkuilin kelloa siinä valojen vaihtumista odotellessa.

Lähtiessä tankki tuntui liian täydeltä. Olin syönyt tapani mukaan puolen päivän aikaan hyvin, aikomus oli lähteä juoksemaan vasta seitsemän tai kahdeksan aikaan illalla. Aikataulut pissivät taas, joten startti tapahtui jo neljän aikoihin.

Vauhtilenkeille on juoksumukavuuden kannalta paras lähteä tyhjin vatsoin. Energiapolitiikan kannalta taas on tarpeen lähteä hyvin ravittuna. Olisipa useammin aikaa ja tilaisuus säätää syömiset ja juoksemiset kohdalleen. No meni tämä näinkin, vaikka vatsa hiukan painoi.

Ihan tasavauhtista vauhtikestävyyttä lenkki ei ollut. Paikoin tiellä oli niin paljon jäätä että jouduin hidastamaan, mutta pidin sykkeen mahdollisuuksien mukaan 150:n yläpuolella melkein alusta lähtien. Ensimmäiset kolme tai neljä minuuttia hölköttelin ripeätä lämmittelyvauhtia. Aina kun tien pinta salli, tein pienen vedon. Niitä kertyi matkan aikana neljä, kukin pituudeltaan 400 - 500 metriä. Vedon aikana nostin sykkeen 165:n yläpuolelle ja sitten taas hidastin. Korkeimmillaan syke taisi olla 169.

Oikeaoppisesti nuo hidastukset tai palauttelut pitäisi kai vetojen jälkeen tehdä kävellen, mutta mitäpä minä nyt muutakaan osaisin oikeaoppisesti tehdä.

Hyvältä tuntui vauhdikas meno. Olisin voinut mennä vielä himpun verran kovempaa mutta säästetään sentään jotain keväällekin.

 

16.1.2006

exe.time: 1.02/T0

ave: 158

kcal/fat: 526/25