Perjantai oli ihan kauhea päivä töissä. Nukuin seuraavan yön tunnin pätkissä ja olin lauantaiaamuna niin kuitti, ettei tuntunut mielekkäältä lähteä juoksemaan. Rehjustamiseksi se olisi mennyt ja ties kuinka monta uutta lenkkiä olisin saanut juosta unohtaakseni moiset tunnelmat. Niinpä päätin ottaa levon kannalta tämän viikonlopun. Syntiseltä tuntui olo, varsinkin kun ulkona oli täydellinen keli, auringonpaisteinen ja sopivan leuto.

Syntisen olon lisäämiseksi lähdin sitten lasten kanssa kaupungille shoppailemaan. Maleksimme erinäisissä kaupoissa. Ostin itselleni toiset hienot juoksusukat ja aurinkolasit lenkkeilyä varten. Katselin kuola valuen toinen toistaan hienompia aurinkolasimalleja, mutta päädyin 9,90 euron kakkuloihin. Kuitenkin pudotan lasit juostessani ja aivan varmasti vielä astun niiden päälle ja siinä sitä olisi sata euroa tuusan nuuskana. Nämä pokat eivät kelpaisi edes varkaille. Lapset saivat dvd-leffan ja hienon, pimeässä vihreänä hohtavan luurangon.

Iltapäivällä lapset noudettiin serkkuja tapaamaan, joten lähdimme a-miehen kanssa pitkälle kävelylenkille. Sen jälkeen haimme kaupasta lauantain herkkuaterian. Alkupaloiksi pieniä herkkuja; marinoituja ja grillattuja herkkusieniä, pieniä täytettyjä chilipaprikoita, appelsiinitäytteisiä oliiveja sekä tuorejuustolla täytettyjä parmankinkkurullia ja maalaisleipää. Pääruoaksi neljänneskilon pihvit ja läjä valkosipuliperunoita. Painikkeeksi sisilialaista punaviiniä, jossa oli kanssa-aterioitsijan mielestä turhan voimakas lakritsinen aromi. Minua se ei häirinnyt. Jälkiruoaksi espressoa ja tujaus brandyä.

Että sellainen lenkkipäivä. Tänään on sulateltu pihvejä suorittamalla lähes nelituntinen, maleksimisvauhtinen kävelylenkki merellisissä kaupunkimaisemissa. Taukopalaksi mussutimme jättiläispullat eräässä keskustan leivonnaisillaan mainetta niittäneessä kahvilassa.

Täytyy sanoa että mieliala on aika paljon parempi kuin perjantaina.