Vielä oli kerran koettava kunnon pakkasyö. Lähtiessäni tiistai-iltana lenkille mittari näytti -19,5C ja lukema oli laskemaan päin, joten otin fleecekerraston käyttöön.  Maha oli myöhäisen päivällisen jäljiltä aika täyden oloinen, joten arvelin, että vauhti jäisi hyvin alhaiseksi ja siksikin vaatetta olisi oltava riittävästi. 

Kieltämättä näillä myöhäisen illan lenkeillä, jolkotellessani pitkin autioita teitä, pakkasen paukahdellessa puunrungoissa, on pari kertaa tullut mieleen kauhukuvia esim siitä, miten kävisi, jos liukastuisin ja taittaisin nilkkani tai iskisin pääni katuun tai peräti jonkun roiston nyrkkiin ja jäisin jonnekin avuttomana ja tainnoksissa yksin makaamaan hyytävään yöhön. Olen kai tulossa vanhaksi tai jotain.... 

Joka tapauksessa näissäkin tilanteissa olisi hyvästä ja riittävästä vaatetuksesta apua, edes vähäsen. Ja tietty kännykästä, joka jää turhan usein eteisen pöydälle. Itse asiassa melkein aina. Täytynee tehdä parannus tuossa kohtaa. Eilisiltana en nähnyt yhtä nuorta, koiriensa kanssa hölkännyttä naislenkkeilijää lukuunottamatta ainoatakaan kulkijaa kaduilla. Kaikki hytisivät kodeissaan, kuten järkevät ihmiset tuolla säällä iltamyöhällä tekevät.  Autoja ajeli ohi, mutta lumipenkan takana makaavaa ihmistä ei yksikään kuljettaja kenties huomaisi, vaikka tällä olisi miten häikäisevän neonkeltainen takki yllään.

Suuntasin kohti Tapanilaa tarkoituksenani kiertää lyhyempi versio T0:sta koukkaamalla Vantaan rannan kautta, mutta ajatuksissani ja utuisen sinisenä kuunvalossa kylpevää peltomaisemaa ihaillessani huomasin liian myöhään ajautuneeni ohi kyseisen risteyksen. 

Olen näillä viimeisillä lenkeillä juossut toisinaan ilman musiikkia. E24:lla aion pärjätä ainakin alussa jonkin aikaa ilman, jotta musiikin tuottamasta piristyksestä on (viimeistään yön tullen) saatavissa irti kaikki mahdollinen ilo. 

Tämä taisi olla viimeinen päivitykseni ennen kisaa. Toivotan  onnea ja menestystä kaikille kanssajuoksijoille, jotka lauantaina starttaavat III Endurance 24 h -kisan lähtöviivalta, sekä tsemppiä kotikatsomoista kisaa seuraaville, etenkin teille, jotka joudutte tänä vuonna startista jäämään pois. Tiedän hyvin, miltä se tuntuu.