Taivaalta alkoi putoilla keveitä hiutaleita juuri kun lähdin kotoa tänä aamuna. Lopulta pyry oli melkoisen sakeaa. Kookkaat hiutaleet tarttuivat silmäripsiini ja näytin aivan kummalliselta. Juoksin Mäkelänkatu-Töölönlahti -reittiä ja sain pysähdyksineen matkaan tuhratuksi tunnin ja kuusi minuuttia. Olen tosin jo alkanut oppia, miten liikennevalot tuolla reitillä vaihtuvat ja miten askeltiheyttä pitää säädellä sen mukaan, jotta a) pysähdyksiä tulee mahdollisimman vähän tai peräti b) minun ei tarvitse pysähtyä ollenkaan, jos osaan oikeaan aikaan vaihtaa kävelyksi. Parhaimmillaan olen reitin juossut tunnissa ja kolmessa minuutissa, mutta silloin kaikki menikin ns. putkeen. Tänä aamuna meno oli aluksi toooodella tahmeata, johtuen arvatenkin eilisistä rankaisuista. Liikkeellä pysyminen vaati hieman sinnittelyä. Tuntui, että hengitys ei kulkenut, syke tikitti kuin aikapommi ja säärissä kihelmöi.

Illaksi oli sovittu juoksutreffit, eli possujen re-union Paloheinässä Masokistin reitillä. Saavuimme kukin tahoiltamme sovittuun tapaamispaikkaan ja lähdimme kiertämään rinkiä. Sopivasti vähän aiemmin oli jälleen pyryttänyt sakeasti, ja tiet olivat pehmeän lumen peitossa. Lumi tosin alkoi sulaa heti kun pyry lakkasi. Olin juossut kotoa sinne, ja alkuperäinen suunnitelmani oli kiertää possuporukan mukana ehkä kolme tai neljä kierrosta, mutta jutustellessa aika kului niin rattoisasti, että suunnitelmani venyi viiteen, ja lopulta juoksin kuusi kierrosta hyvän seuran vetämänä. Sitten oli aika lähteä paluumatkalle. Fiilis oli loistava, ja tuntui, että olisin voinut hölkötellä vaikka läpi yön. Jännää miten aamusta voi kaikki muuttua iltaan mennessä. Mutta joskus on parasta lopettaa silloin kun kaikki on vielä hyvin. 

Lenkin aikana ilma oli viilennyt pakkasen puolelle. Tiet olivat jäätyneet liukkaiksi kuin peili, ja kun HKR oli juuri tänään putsannut hiekat jalkakäytäviltä, paluumatka oli melkoista taiteilua. Toivottavasti muut possut pääsivät perille koteihinsa pahemmin tieltä suistumatta.

Päivän ulkoiluista kertyi lopulta matkaa yhteensä kolmisenkymmentä kilometriä. Aikaa käytin mittarin mukaan noin kolme ja puoli tuntia.