Kauan suunnitellut ja odotetut, vuoden 2008 ensimmäiset pikkujouluni menivät ns. pipariksi. Väsähdin totaalisesti ja nukuin suurimman osan illasta emännän sohvalla, kunnes joku tuli herättämään ja olikin aika lähteä kotiin. No tuli halpa ilta, kahden siiderin hintainen plus taksikulut.

Sunnuntaiaamuna ilmeni syy väsähdykseen: heräsin kurkku karheana ja nenä tuhisten. Päätä ja poskionteloita särki. Sitä se tiesi. Perheessä on kyseisellä tavalla oireileva tauti kiertänyt jo parin viikon ajan ja nyt on kai sitten minun vuoroni.

Tosin olin lukenut lehdestä, että lepän siitepölyä on jo havaittu, mutta niin vähäisiä määriä, että vain herkimmät saavat oireita. Ehkä kuulun niihin herkimpiin sitten, ja olinhan perjantai-iltana aika pitkään ulkona lenkillä - reitin varrella saattaa olla runsaasti leppiä. Otin siis zyrteciä. Ennen pitkää selviää onko siitä apua.

Tänään ei kuitenkaan ole ollut asiaa juoksemaan. Tarkkailen oloani vielä huomisen päivän, ja jollei mitään parannusta tapahdu, tyydyn kohtalooni flunssapotilaana. Jos taas parannusta tapahtuu, jatkan zyrteciä ja lähden illalla lenkille.