Startti oli tasan klo 10.00.

Ensimmäinen kierros T1:ä meni verryttelyksi. Pidin hiljaista vauhtia ja matalaa sykettä. Jännitys jäi ihme kyllä kotiin. Arvelin, että perhoset vatsassa nostattaisivat sykettä mutta toisin kävi. Löysin aika nopeasti torstai-illan askelen, eli jokin muistijälki oli tosiaan kai sitten jäänyt. Tien pinta oli tasainen ja kiinteä, oli helppoa edetä mitä vauhtia vain. Ensimmäiseen kierrokseen, jonka juoksin vastapäivään, tuhrasin sumeilematta aikaa 1.35. Tuuli käyttäytyi omituisesti. Tuntui että juoksinpa mihin suuntaan tahansa, aina oli vastatuuli. Onneksi ei kovin kova ja sitä paitsi harvakseltaan puuskittainen. Pistäydyin kotona juomassa ja venyttelemässä. Taukoon kului kymmenisen minuuttia, osan ajasta lörpöttelin naapurin rouvan kanssa, joka oli odotellut pihalle ilmestymistäni matkallaan äänestämään. 1. kierros 12,3 km.

Toiselle kierrokselle lähdin niinikään vastapäivään. Käännyin Siitä Tietystä Tienristeyksestä T2:n suuntaan, koska ajattelin, että tässä vaiheessa kun on vielä kivaa ja into päällä, on paras juosta puuttuvat rapiat pois. Vähän venyisi matka yli 50:n mutta mitäs pienistä. T2:lla tien pinta olikin yllättäen huomattavasti pöperöisempi. Juoksu meni lipsutteluksi ja v-käyrä alkoi nousta. Sykettä oli vaikeata pitää matalalla, joten annoin mennä, pian kuitenkin helpottaisi kun taas palaisin T1:n reitille. Näin kävikin. Lipsuttelu oli kuitenkin vaatinut veronsa ja hermot olivat kireällä. Syke onneksi palautui 140:n alapuolelle. Tuulitilanne oli tosin sama kuin ensimmäisellä kierroksella. Viimeisen puolentoista kilometrin aikana tunsin väsymyksen merkkejä, olihan jo aikakin, matkaa olin siinä vaiheessa takana yli 25 km. Kotona pidin taas juomatauon, söin pari pikkupuustia, perunalastuja ja vähän hedelmäkarkkeja. Join vettä ja kokista. Tauko vei muistaakseni vajaat kymmenen minuuttia. 2. kierros 14,3 km, eli yhteensä 26,6 km. Aikaa oli kulunut, taas muistaakseni, 3.10. Sykemittarissani ei ole kierrosaikaominaisuutta.

Kolmannelle kierrokselle lähdin myötäpäivään, yritin siten kompensoida tuulen vaikutuksia. Mutta ei. Taas puhalteli milloin mistäkin epämääräisestä suunnasta kuin stereotestissä. En saanut sykettä pysymään 140:n alapuolella, vaan se vaihteli 145:n molemmin puolin. Suunnilleen 30 km:n kohdalla tapahtui pieni välikuolema ja taistelin kovaa uupumusta vastaan noin parin kilometrin ajan. Sitten helpotti. Tässä vaiheessa, kun takana oli jo kohtalaisesti kilsoja, realisoitui sekin kuinka erilainen voi lenkki olla sen mukaan mihin suuntaan sen juoksee. T1 on myötäpäivään hiukan raskaampi, eikä vähiten sen vuoksi että se päättyy parisataa metriä pitkään  ylämäkeen. Kävelin sen suosiolla. Kotona taas pieni tauko, ruokaa ja juomaa, siinä kului ehkä 8 minuuttia. 3. kierros 12,3 km, eli yhteensä 38,9 km. Ajasta ei valitettavasti ole enää muistikuvaa. Harmi, koska siitä olisi voinut päätellä maratonväliajan. Toisaalta, en lähtenytkään juoksemaan maratonia vaan 50 km ilman aikatavoitetta, eli vauhtini ei missään tapauksessa ollut lähelläkään maratonvauhtia. Ihan villinä heittona voisin arvioida, että maratonin väliaikani on saattanut olla jotakin 5.10 - 5.15.

Neljäs kierros meni sitten taas aivan kunniakierrokseksi. T1 vastapäivään. Tahdoin välttyä siltä viimeiseltä mäeltä. Ensimmäiset kuusi kilometriä jaksoin kohtalaisen hyvin, mutta sitten uuvahdin selvästi. Pistin kävelyksi. Loput kilometrit etenin tunteiden mukaan, en katsonut sykemittaria enkä kelloa, juoksin ja kävelin vuoron perään. En siksi että johonkin olisi sattunut, vaan siksi etten tahtonut raastaa itseäni aivan loppuun. Juoksu-kävely on muuten aivan oivallinen tapa säästää voimia. Minuutteja siinä tuhlautuu, mutta jos ei ole kiirettä niin mikä olisikaan parempi tapa varmistaa maaliinpääsy. Nyt jälkikäteen ajatellen olisin voinut kävellä enemmänkin jo kolmannella kierroksella. Kotipihaan päästyä pysäytin kellon. Se näytti aikaa 6.53, josta taukoja yhteensä noin puoli tuntia. Käytin juoksuun toisin sanoen noin kuusi tuntia ja parikymmentä minuuttia päälle.

Eli nyt on reissu heitetty, ja kyllä kannatti. Ehdottomasti lähden helmikuussa mukaan, mutta taidan tyytyä lyhyempään lenkkiin. 25 tai 30 kilometriä saa riittää. Kokonaisuudessaan pidän juoksua aivan onnistuneena. Tankkaus onnistui lähes nappiin, mihinkään ei sattunut juostessa. Pääsin saunaan lenkin jälkeen ja siellä tein kylmä-kuuma shokkihoitoja jaloille, eli kylmää suihkua ja löylytystä vuoron perään muutamia kertoja. Saunomisen aikana molempien jalkaterien ulkosyrjissä nilkan alapuolella alkoi tuntua ikävällä tavalla pistävää kipua. Kävi jo mielessä että olisiko peräti marssimurtuma..... Kipu helpotti Zonin avulla. Pitää huomenna tutkia tilannetta lisää.

Nyt väsyttää. Taidan kokeilla josko tulisi uni. Joskus se on näiden pitkien jälkeen vaikeata, kun keho käy vielä kovilla kierroksilla. Jos tuli sekava teksti niin kyselkää, en jaksa tällä kertaa stilisoida kovin tarkkaan.

Suuret kiitokset kaikille myötäelämisestä sekä kannustuksesta!

29.1.2006

exe.time: 6.53.10/51,2 km

ave: 144

kcal/fat: 2961/45