Viimeisenä lähestulkoon juoksunomaisena harjoitteena ennen Masokistin Unelmaa toimi tämän päivän tunnin mittainen vesijuoksu. Olin ensin ajatellut hölkötellä lyhyen lenkin jollain sopivan tasaisella reitillä, mutta sää oli niin helteinen, etten katsonut tarpeelliseksi hankkia turhaa nestehukkaa vaan päädyin altaaseen.

Parin seuraavan päivän aikana olen jaloillani kuitenkin sen verran, että se vastannee pariakin lyhyttä köpöttelylenkkiä. Laivalla oleskelu menee enemmän tai vähemmän ravaamiseksi kun yritän pysyä lasten perässä heidän säntäillessään aktiviteetista toiseen. Tukholmassa puolestaan on mitä luultavimmin kaunis sää, joten kiertelemme mahdollisimman pitkään kaupungilla nähtävyyksiä ihmettelemässä. Torstain ja perjantain aikana ehdin sitten palautumaan näistä "rasituksista".

Toivotan mitä tuloksellisinta viimehetken valmistautumista kaikille lauantaina lähtöviivalle aikoville, sekä lausun jo nyt lämpimät kiitokseni kaikille omassa valmistautumisessani eri tavoin mukana olleille ja aivan erityisesti Santalle, joka on lupautunut toimimaan minun ja muutaman muun huoltajana. Pitkänpitkä (ja mahdollisesti myös hikinen!) päivä tulossa myös huoltajalle, voimia tarvitaan. Lauantaina joutuu koetukselle paitsi monen juoksijan ja juoksijattaren sinnikäs valmistautuminen, myös saavutettu fyysinen kunto ja oikeastaan koko persoona. Toivotaan, että ultraajien suojelushenget ovat meille suosiolliset. Ja onneakin varmaan tarvitaan, vähäsen.