Kun nyt on juoksujalka taas vipattanut muutamaan otteeseen sen laatuisesti, ettei pelkkä ohimenevä villitys olisi kyseessä, olen mietiskellyt, miten olisi paras käyttää aikaa kuntoiluun lähikuukausina.

Selvää on, että kunto ei vielä riitä esim kahteen juoksutreeniin päivässä, tai ainakaan päivittäin. Kaksi ihan lyhyttä järjestyy ehkä pari kertaa viikossa. Enempää ei liene syytä ahnehtia. Hetken jo mietin myös jonkin valmiin juoksuohjelman käyttöönottoa, mutta vielä ei taida olla senkään aika.

Korvaavia/täydentäviä lajeja on siis oltava ohjelmassa, mutta rasitusta sopivasti mitoitettuna pitkin viikkoa. Niinpä ajattelin, että työmatkapyöräilyä voisin harrastaa maanantaisin ja keskiviikkoisin, jolloin on simho-treenit aina kesäkuun puoliväliin asti. Muina päivinä, eli käytännössä tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin voisin juoksennella, ja nyt alkuun vielä satunnaisesti myös kävellä - esim. jos juoksen aamulla osan työmatkaa, voin kävellä paluumatkalla. Viikonloput käyttäisin toistaiseksi palautteluun ja lepoon. Lonkan kuntoutumisen kannalta lienee nimittäin parasta harrastaa liikuntaa usein mutta vähän kerrallaan ja vastaavasti antaa kehon säännöllisesti palautua kunnolla, mikä tapauksessani tarkoittaa parin päivän yhtäjaksoista lepoa. Pitkien lauantailenkkien aika koittaa vielä, mutta myöhemmin kesällä.

Liikuntakertoja tulisi tällä systeemilla kohtalaisen monta viikolle, joten tehoja täytyisi vaihdella. Tämä järjestyy lajivalikoimallani melkeinpä itsestään.

Katsotaan mihin näillä eväillä päädytään kesäkuun loppuun mennessä. Elokuun alkuun olen alustavasti suunnitellut pientä rientoakin, mutta siitä lisää tuonnempana.