Maanantaina sää oli huikaisevan kaunis, mutta aamuksi ilmaantui taas laukullinen asioita. Niinpä iltapäivällä vetäisin niskaani lenkkikamppeet ja lähdin taivaltamaan rantaa pitkin kohti kotia. Aurinko paistoi edelleen ja lämmitti, niin että jätin ensimmäistä kertaa tänä keväänä juoksutakin pois. Pipoksi kääräisin buffin ja hanskat olivat myös tarpeen alkumatkasta. Kaunis on ja säteilevä Suomen kevät, mutta niin kylmä on sen henkäys!

Lautatarhankadun isoa mäkeä noustessani jouduin omituisen näytelmän keskelle.

Rialtonkujalta Lautatarhankadulle pyrkivien autojen eteen oli pysähtynyt pyöräilijä sen näköisenä, ettei ollut aikeissa siirtyä yhtään mihinkään. Pari kolme autoa seisoi jonossa ja torvet olivat juuri alkaneet soida. Juoksin etummaisen auton keulan ja pyöräilijän välistä ja kysyin samalla pyöräilijältä, että "mikä nyt maksaa". En saanut vastausta, mies vain istui pyöränsä satulassa ja tuijotti vihaisesti autoilijoita. Torvikonsertti oli yltymään päin. Jatkoin matkaani kohti Hämeentietä, näköjään pärjäsivät valtataistelussaan ilman minuakin. Toivottavasti ovat tähän mennessä päässeet johonkin lopputulokseen. Tuli tapauksesta elävästi mieleen aikoinaan televisiossa esitetty dokumentti suomalaisen järven elämästä. Eräässä kohtauksessa hauki ja ahven olivat joutuneet ns. pattitilanteeseen: ahven ei uskaltanut hievahtaakaan, koska silloin hauki olisi kenties huomannut sen, ja hauki taas ei voinut liikahtaa, koska se ei olisi siten saanut selville, oliko melkein suoraan sen edessä kelluva otus saalista vai ei. Hauki ei näe kovin hyvin suoraan eteensä. Kalat olivat olleet sillä tavalla (muistaakseni ja jollen kovasti liioittele)  puoli tuntia, jolloin kuvaajalta oli loppunut filmi ja hän oli joutunut poistumaan paikalta. Kalat olivat yhä jääneet niille sijoilleen.

Jos tiet olivat tuohon asti olleet mukavasti sulat, olivat ne loppumatkasta sitäkin jäisemmät ja kuhmuraisemmat, sekä myös loskaiset ja liukkaat. Oli kuin olisin juossut sorbetissa.

 

Tänä aamuna sama meininki jatkui yöpakkasten jälkeen. Sorbetti oli kohmettunut yöllä ja nilkat olivat kovilla. Pari kertaa oikeassa nilkassa vihlaisi ikävästi kun jalka muljahti koppuraisella alustalla. Salakavalasti jäätyneet sulamisvedet järjestivät myös ylimääräisiä tanssi- ja huitomisliikkeitä kesken juoksun. 

Illalla vietän tunnin ja kolme varttia salitreenin parissa. Salimatkat taittuvat jollain pelillä.