Tällä viikolla olen aikeissa tehdä jonkin verran tehoharjoittelua.

Tänään juoksin töistä kotiin. Oli kerta kaikkiaan kaunis ilma, kaikin puolin, mutta liikkeelle lähtö päivän mittaisen työpöydän ääressä istumisen jälkeen on tahmeata. Yritin hieman hypellä ja verrytellä työpaikalla, mutta ei se auttanut. Jäykkää menoa oli aluksi. Varmaan olisi ollut järkevää kävellä ensimmäiset pari kilometriä. Ensi kerralla teenkin niin.

Mutta vetristyihän kroppa siitä vähitellen. Juoksin Mechelininkatua ja käännyin Hietaniemeen, ohitin uimarannan ja kuljin rantaa pitkin aina Sibelius-monumentille saakka. Siitä koukkasin taas Töölön suuntaan ja Nordenskiöldinkadulle. Kohtasin Länsi-Pasilan mäet. Hartwall-areenan kohdalta käännyin Käpylään ja sieltä kotiin. Mitähän siitä olisi tullut matkaa - vauhtia pidin aika hyvin yllä. Aikaa kului tunti ja vartti.

Kotona tunsin luissani, että olin välttynyt paitsi metrotunnelilta myös kassajonoilta, ja saanut sen sijaan nauttia auringonpaisteesta, musiikista ja ulkoilmasta. Olo oli virkeä ja - kumma kyllä - levännyt. Työmatka ei ollut silti kestänyt yhtään pidempään kuin yleensä. Melkein tässä keväällä voisin ruveta useamminkin taittamaan kotimatkat jalkaisin.