Tänään kävi töistä kotiin hölkätessä niin raikas tuulonen, että oli ihan pinna vähällä hieman kiristyä.

Yritin ennen lähtöäni selvittää tuulensuuntia, mutta siellä missä olin, pilvet kulkivat ja puunoksat heiluivat aivan eri suuntaan kuin muualla, fysiikan lakien vastaisesti mitä ilmeisimmin. Liekö ollut jokin vappujäynä..... 

Lähdin siis täsmälleen väärään suuntaan. No, aina ei voi onnistua. Viimeksi kun juoksin tätä reittiä Kaivopuiston ja Sompasaaren kautta, onni suosi tuulten vaan ei minkään muun suhteen.

Nautinnolliseksi ei tätä vappujuoksuani voi siis sanoa, mutta sietokykyä se sentään koetteli. Tuuli ei onneksi ollut enää niin jäätävän kylmä kuin se oli ollut aamulla. Olisinpa tajunnut aamulla bussissa pohtiessani, että onko minulla nyt varmasti riittävästi vaatetta mukana kotimatkaa varten, että vaatetuksen riittävyys on oleva pienin murheeni. Hinausautosta olisi ollut huomattavasti enemmän apua kuin ylimääräisestä t-paidasta.

Kotiin pääsin kuitenkin, ja aikaakaan ei kulunut kovin paljon enemmän kuin olin ajatellut; tunti ja nelisenkymmentä minuuttia. Aurinko sentään paistoi täydeltä terältä, ja västäräkit sujahtelivat taitavasti halki tuulen.

Toivotan kaikille kanssajuoksijoille sekä lukijoille oikein riemukasta vappua!