Koska tänään ei ollut kiirettä kotiin töistä, juoksentelin rantalenkin kautta. Suunnittelin jopa pitkää versiota, mutta koska sain hyvästä vauhdista kiinni heti alusta asti, tyydyin lyhyempään, joka siis on pituudeltaan n. 15,5 km. Tämän viikon teemana on vielä vauhdikkuus, ja ensi viikosta alkaen siirryn määräpainotteisempaan treeniin, johon sisältyy kerran viikossa muuta juoksua kiperämpää menoa, tavalla taikka toisella.

Tänään oli myös hyvä tilaisuus jälleen testata uudet urheiluliivini. Pääsin vasta niitä kehumasta eräille juoksutovereille, mutta tänään kuitenkin jouduin havaitsemaan, että nekin hiertävät, ja havainnon jouduin tekemään vähemmän imartelevalla tavalla. Kumma miten häviävän pieni määrä ihmisen suonissa virtaavaa lientä voikin värjätä kokonaisen t-paidan etumuksen julman punaiseksi! Onneksi kuvio muistutti  abstraktia perhosta tms, enkä tainnut herättää vastaantulijoissa enempää huomiota kuin ansaitsinkaan. Muutamat vain kohottivat hiukan kulmiaan. Luulivat minun varmaan ylpeänä ulkoilevan itse koristelemassani paidassa. Näinhän asia tietenkin oli, mutta tahattomasti.

Uusissa Shock Absorbereissani on nimittäin tietyssä kohdassa kohtalaisen ulkonevat saumat, joka liivin kastuttua esim hikoilun takia muuttuvat koviksi ja teräviksi. Kympin lenkillä en nähtävästi hikoile niin paljon, että asia olisi tullut ilmi. Tänään ilma oli lämmin, parikymmentä astetta ja aurinkoa, ja kun vauhtiakin oli mukavasti ja matka puolitoistakertainen, on selvää, että haihdutin paljon nestettä. Liivin tulisi kaiken lisäksi sekä ymmärtääkseni päästää kosteus lävitseen ja pitää ihon pinta kuivana, mutta näin ei ainakaan tänään käynyt. Eli paluuta entiseen tiedossa sen verran, että laastarointeihin on edelleen aihetta. Muutenhan nuo liivit tekevät tehtävänsä paremmin kuin hyvin, eikä niiden materiaali hiestyneenäkään menetä jämäkkyyttään.

Huokaus. Ehdin jo toivoa onnen potkaisseen noiden liivien muodossa.

Hyvää lenkissä oli, että jaksoin pitää vauhtini eikä liikennevaloissa seisoskeluja juuri ollut, joten lenkistä tuli mukavan tasavauhtinen. Pysäytin kellon kotipihalla sen näyttäessä aikaa 1.31.